Nyt samarbejde med nedrivningsvirksomheder

Danske Mink sikrer genbrug af materiale fra landets minkfarme gennem nyt samarbejde

Danske Mink har etableret et formelt samarbejde med fire af de seks virksomheder, som Bygningsstyrelsen har valgt til at nedrive de 1.229 minkfarme, der blev lukket under COVID-19. Dette initiativ har til formål at hjælpe de danske avlere og samtidig sikre, at der er mindst muligt spild og mest muligt genbrug af materialer fra minkfarmene i hele landet.

Adgang til Genbrugsmateriale til Faste Priser

Gennem samarbejdet kan medlemmer af Danske Mink nu få adgang til genbrugsmateriale til faste priser. Dette omfatter både grundlæggende og avanceret materiale, som kan genanvendes på eksisterende eller nye minkfarme. Eksempler på materialer og deres priser inkluderer rustfrie bure til 350 kr. + moms og redekasser i birkefiner til 50 kr. + moms. For mere komplekse materialer som mink-rækker, maskinhaller og pelserier aftales priserne fra gang til gang.

Sådan Holder du dig Informeret

For at sikre, at alle har adgang til de bedste materialer, opfordrer vi dig til at melde dig til Danske Minks nyhedsbrev på www.danskemink.dk. Her vil vi løbende informere om, hvilket genbrugsmateriale der bliver tilgængeligt, og dele billeder af specifikke materialer, i takt med at nedrivningsfirmaerne får tildelt opgaver af Bygningsstyrelsen.

Køb og Modtagelse af Genbrugsmateriale

Når du er interesseret i noget af det genbrugsmateriale, vi har til salg, eller hvis du søger efter specifikt materiale, kan du kontakte os via www.danskemink.dk/genbrug/. Herefter aftales alle detaljer omkring økonomi, transport og tidsfrist for afhentning. Det er vigtigt at være opmærksom på, at alt genbrugsmateriale sælges som beset og uden mulighed for refundering. Hvis materialet ikke afhentes inden den aftalte tidsfrist, vil det blive bortskaffet på købers regning.

Donation til Foreningen Danske Mink

Som en del af aftalen vil nedrivningsvirksomhederne donere 15% af alt salg af genbrugsmateriale til Danske Minks fortsatte arbejde med at skabe gode rammer for den danske minkbranche. Dette bidrager ikke kun til at understøtte vores medlemmers behov, men også til at sikre foreningens fremtidige virke.

Danske Mink håber at dette samarbejde kan gøre god gavn

Danske Mink er stolte af at kunne tilbyde denne service til vores medlemmer. Vi opfordrer alle interesserede til at downloade vores prisliste og indsende deres forespørgsler, så vi kan hjælpe med at sikre, at materialerne fra de nedlagte minkfarme kommer til bedst mulig nytte.